DJ

Als DJ kom ik uit voor Safari en de Bankra Bike Sound System, het label INI en de voormalige Echo Sekte.

Ik ben begonnen door de pick up van mijn vader te slopen. Als 14-jarige probeerde ik te scratchen met gospelplaten. Toendertijd heb ik me ontwikkeld tot Hip-Hop DJ: scratchen, backspinnen, beatjuggling en andere vormen van creatief moeilijk doen met behulp van DJ-gear. Toen ben ik daar veel Drum’n’Bass bij gaan draaien. En dat is waar ik muzikaal vandaan kom. Hip-Hop en Drum’n’Bass. Twee stijlen met een rare naam.

Tegenwoordig draai ik bijna alles wat los en vast zit. Via de Hip-Hop ontdekte ik Reggae, Bossa Nova, Funk en Soul. En via de Drum’n’Bass belande ik bij Dubstep, Tropical Bass, Trap, Juke/Footwork. Deze planeet heeft op muzikaal gebied relatief weinig geheimen voor me want ik draai muziek vanuit alle windstreken. Ook Cumbia, Baile Funk, Luk-Thung, Indiase Funk. Anything with a groove! Soms draai ik wel house en techno maar dat zijn niet de hoofdingrediënten van mijn DJ-sets.

Je kan me vragen tropisch te draaien zoals voor Safari en de Bankra Bike Sound System: Dan krijg je Dancehall, Reggae, Hiphop en Trap, Tropical Bass, Dubstep, Koduro, Drumnbass, Cumbia, Baile Funk en echt nog veel meer stijlen. Zolang het maar warm en klef kan worden.

Voor de Echo Sekte werk ik iets meer avant-garde. Dat kan obscuur met hele oude Ethiopische muziek gemixt met avant-garde club beats. Door mijn achtergrond als scratch-dj voel ik me vrij achter de decks om je van hot naar her te slepen.

Hier is een mixtape die een deel van mijn range laat horen. Dit is echter toegespitst op de club. Er volgt snel een podcast met Arabische muziek en een Afro-beat mixtape.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s