Safari Concept

Samen met Bert van der Beek en Jasper van den Boezem ben ik in 2013 begonnen met Safari. Safari is een eigenwijs feestje op alternatieve locaties (lees: in het struikgewas van Utrecht). De sfeer is tropisch en intiem en eenmalig. Als je er niet bij was heb je een probleem want wij herhalen onszelf nooit. Via SMS sturen we de coördinaten door en je zoekt zelf maar uit hoe je er terecht komt. Je weet alleen maar dat Safari bestaat als je iemand kent die weet dat Safari bestaat. Maar het bestaat niet heel lang meer…

Elke editie is compleet anders aangezien we telkens een andere locatie zoeken. We communiceren via Facebook wanneer er weer we weer wat van plan zijn. De cohesie tussen organisatoren en publiek is erg hoog. Typisch voor Safari is bijvoorbeeld onze grote fotocamera waarmee het publiek zijn eigen party pictures kan schieten. Elke editie is een nieuw avontuur dat wilde verhalen oplevert.

Enkele hoogtepunten zijn:

De editie in de ACU met Chancha via Circuito, een grote naam in de tropical scene. Het gebeurd ook vaak dat bekende DJ’s aan ons komen vragen of ze een keer mee mogen doen. Ook hebben we Skip n Die eens achter de draaitafels gekregen tijdens Festival de Beschaving (2016). De band Cookachoo midden in de rimboe van Utrecht. De Rooftopfissa op het dak van de Cinemec bioscoop te Leidsche Reijn. Een secret stage bij Festival De Beschaving (2015). De Safari Karavaan waarbij we een route uit hadden gestippeld door heel Utrecht met tussenstops met optredens en acts.

Er zijn diverse neven-activiteiten uit Safari onstaan:

Zo hebben we onder andere meegedaan met de Tour de Caravane, een festival stage ontworpen voor Bam Boe en de Bankra Bike Sound System is ook ontwikkeld onder de parasol van Safari.

Het artistieke concept is door mij en Jasper van der Boezem verzonnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s